עו"ד גבריאל כתרי אזרחות רומנית ודרכון רומני-אירופאי
תפריט

דרכון רומני אירופאי

הדרכון הרומני (כמו כל דרכון של מדינה אחרת) הוא ראיה לכך שהאיש הנושא את הדרכון הרומני הוא אזרח של מדינת רומניה.

אדם לא יכול לקבל דרכון רומני כל עוד לא קיבל אזרחות רומנית.

הדרכון הרומני הפך עם כניסת רומניה לאיחוד האירופי המשותף לדרכון אירופי.

לנוכח העובדה שמאות אלפי אזרחים ישראליים זכאים לאזרחות רומנית, מאות אלפי ישראליים זכאים לדרכון רומני-אירופאי.

דרכון רומני פותח בפני המחזיק בו סיוע של האיחוד האירופי ביזמות עסקית ברומניה ובמדינות אחרות באירופה, מלגות לימודים במוסדות להשכלה גבוהה ברחבי רומניה, זכות שהות במדינות אירופה ללא הגבלה בזמן ועוד.

על פי הדין הרומני ניתן להחזיק בדרכון זר בנוסף לדרכון הרומני.
לדרכון הרומני זכאים רובם ככולם של אלו שקיבלו אזרחות ישראלית בין המועדים 07/07/1948 עד 24/01/1952 ורבים אחרים שעלו לארץ בשנים 1964 עד 1966 שכן הם נותרו בעלי אזרחות רומנית, כמו גם אלו שיצאו מרומניה לאחר 1971 עם דרכון רומני מאחר ולא ויתרו על האזרחות הרומנית.
אלו שויתרו על אזרחותם הרומנית או אזרחותם נשללה מהם, יכולים לקבל דרכון רומני יחד עם ילדיהם הקטינים לאחר שיקבלו את אזרחות רומנית.
צאצאים בוגרים להורים או לסבים (לא להורי סבים), שנולדו ברומניה ושנשללה מהם האזרחות הרומנית, יקבלו דרכון רומני אם הם יעמדו בשני תנאים:

1. יודעים את השפה הרומנית.
2. ששלטונות רומניה יחליטו לאחר הגשת הבקשה לאזרחות רומנית, שההורים או הסבים, שיצאו מרומניה איבדו את האזרחות הרומנית מסיבות שאינן תלויות בהם.

לעדכון והבהרה של האמור לעיל נא לעיין במאמר זכאות (מועדכן ינואר 2012).